keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Safe and sound

Näin se menee. Olen unohtanut terapeuttisen päiväkirjani olemassaolon. Pystyn keskittymään normaaleihin asioihin, kuten normaali ihminen. Haluan huutaa ääneen, että olen tullut itsekseni! Vihdoinkin osaan elää! Leivoimme eilen mustikkapiirakkaa. Olen innostunut uusista hyvistä netflix-sarjoista. Saan mielihyvää joogatreeneistä ja lenkeistä. Aurinko tuntuu ihmeelliseltä. Kevät on joskus ollut minulle vaikeaa aikaa. Monena vuonna. Mutta nyt se kutkuttaa vatsanpohjaani ja saa odottamaan innolla kesää. Edelliskesä oli elämäni paras. Minulla oli niin valtavan hauskaa aina sen välissä kun en ollut ahdistunut. Edelliskesänä olin vain yksin ystävieni kanssa ja toivuin. Opin olemaan tarvitsematta mitään. Ja nyt ajelen apupyörillä tässä uudessa elämässäni. Olen saanut rinnalleni miehen, jonka kanssa viestitellään hassuja juttuja joka päivä. Minulla on tämä upea mies, jolle en enää jännitä ehdotella yhteistä tekemistä. Me vietetään joka viikkoa pari päivää ja yötä yhdessä. Käymme ravintoiloissa, kahviloissa, tapahtumissa ja kotona. Luemme toisillemme runoja ääneen. Silitämme toisiamme sängyssä. Pidämme toisamme käsistä kiinni istuessamme ratikassa. Me lähdetään pian taas ulkomaille. Me harrastetaan yhdessä. Ja istutaan joskus puhumassa kahdestaan monta tuntia. Tästä tulee vielä jotain. Menen ehkä naimisiin tämän miehen kanssa. Ja minulla on ystäviä. Jere lähetti eilen viestin, että olisi kiva hengailla taas vaikka viikonloppuna, koska nyt ei olla nähty. Olen ollut Simon ja Elinan ja muiden ystävieni kanssa. Aina silloin kun en ole ollut ihanan Santin kanssa viettämässä vapaa-aikaa. Perhettä ehdin nähdä arkena. Puhkun hyvää energiaa. Ehkä haluan vaihtaa työpaikkaa saadakseni uusia haasteita. Ehkä haluan vain matkustella. Ehkä haluan muuttaa ulkomaille. Kaikki tuntuu ihanalta ja mahdolliselta. Fibromyalgiani oireilee kyllä. Raajoja särkee.  En saa takkia ylleni. Mutta silti teen kotijumppatunnin, enkä malta odottaa kesää, jolloin olen elämäni kunnossa. Vatsalihakset näkyvät jo. Tämä on uusi elämäni. Se huokuu ulos jokaisesta aukeamastami. BLING. Santi lähettää viestin, että hänellä on nuha. Manflu! Vastaan, että voin tuoda hänelle kanakeittoa kotiin, jos emme nyt menekään siihen italialaiseen ravintolaan, jota olimme eilen yhdessä katselleet. Minusta alkaa tuntua vahvasti siltä, että minulla on poikaystävä. Ja samaan aikaan haluaisin matkustella ystävieni kanssa. Ja juhlia. Ja keskittyä urheiluun. Se tuntuu oikealta. Juuri tältä minusta pitää tuntua. Että minulla on paljon kaikkea. Onnellisuuteni on minun käsissäni. Ehkä palaan takaisin jos jotain tapahtuu. Jos ahdistus iskee ja tarvitsen taas terapiaa. Mutta nyt elän. Ja ehkä keskitän kirjoittamiseni siihen kirjaan, joka minulla on mielessäni, hah!

8 kommenttia:

  1. Arvasin uuden postauksen sisällön oikein jo ennen tämän avaamistakin, mutta ihanaa kuulla, että asiat ovat hyvin! Olen seurannut (blogi)matkaasi aivan alusta asti ja tuntuupa kyllä haikealta, ettei kirjoituksiasi ehkä enää tulekaan edes muutaman päivän välein... Syy sen takana tosin tekee minutkin onnelliseksi. Onnea kaikkeen! Ja jos aikaa myöhemmin taas jää, täällä odottelee yksi lukija enemmän kuin mielenkiinnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Asiat kehittyvät ja yhtäkkiä moni ennen niin tärkeä ja tuttu asia onkin jäänyt taka-alalle, kun kaikenlainen uusi valtaa alaa elämästä. Tuntuu vaikeammalta tarttua kirjoittamiseen nyt kun sisällä ei ole sellaista raskasta lastia, joka on pakko saada purettua pois. Onnea meille kaikille!

      Poista
  2. Ihanaa kuulla, että elämä on mallillaan! Toivottavasti kuitenkin ehdit välillä päivitellä kuulumisia myös tänne. On kyllä jännä ajatella, että tosiaan tämä blogi on ollut seurattujen joukossa jo monta vuotta. Niin siis, kaikkea hyvää ja onnea kevääseen!

    T. toinen lukija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistä. Ehkä tämän ihmeellisen nivelvaiheen laannuttua saisin taas itsestäni jotain irti! Ihanaa kevättä joka tapauksessa!

      Poista
  3. Samaa mieltä edellisten kanssa, arvelin jo jonkun aikaa tätä - näin käy blogien, kun saavutetaan asia, josta blokkaaminen alkoi, olkoon se parisuhde, lapsi, tms. Mutta se on elämää ja niin pitääkin olla, ymmärrän hyvin, että juuri tähän hetkeen ei tuo mitään varsinaisesti ehkäpä hyvää "vanhat jutut". Kiitos lukuhetkistä, terveisin Koo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi. Minulle kirjoittmainen oli pakonomainen pakokeino ja lääke pahimpiin oireisiin. Voi kunpa saisin sen käännettyä kepeäksi harrastukseksi, jonka ei ole pakko kummuta ahdistuksesta ja murheista.

      Poista
  4. Vaikuttaa siltä, että et ottanut seurusteluasiaa sitten kuitenkaan puheeksi.
    Hyvä, jos tämä ihmissuhdemielessä riittää sinulle. Jos lapsia haluat tulevaisuudessa niin älä jatka tätä light-tapailua liian kauaa. Olisi kiva, jos päästäisit tähän vikaan postaukseen kommentteja läpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa olemme vähän edenneet tässä seurusteluteemassakin! Ja tällä hetkellä toivon, ettei meistä kumpikaan tahtoisi lapsia tulevaisuudessa. Ajatuskin siitä, että biologinen kello tikittäisi ja minun pitäisi noin viiden vuoden sisällä alkaa haluta lasta, tuntuu kauhistuttavalta. Voi kunpa voitaisiin vain elää yhdessä kaksin ja iloita nykyisistä perheistämme.

      Poista