tiistai 24. lokakuuta 2017

Heaven on earth

Huh, hirveä vatsatautihetki jäi onneksi yhdenillanjutuksi ja olen saanut edelliset pari päivää todeta, että valkoiset hiekkarannat ja turkoosit vedet ovat totta. Kun pulahtaa mereen niin se tuntuu lähes kuumalta ja sukeltaessa törmää Nemoihin ja muihin värikkäisiin olentoihin ja koralleihin, joita on tähän mennessä saanut tuijotella vain pikkuakvaarioissa. Melkein ei osaa pitää todellisena sitä, että tällaisia paikkoja on olemassa. Kaunista, puhdasta, leppoisaa. Täällä kaikki hymyilevät ja auttavat tarvittaaessa missä vain asiassa. Kertaakaan ei ole tarvinnut pimeässäkään kulkiessa tuntea minkäänlaista turvattomuutta. Tähdet ovat kirkkaampia kuin koskaan (etenkin kun taikasieniannoksella saa supervisiot nähdä koko linnunrata taivaalla). Täällä kukaan ei tiedä mikä viikonpäivä on kyseessä. Paikalliset kyselevät että milloin tulitte ja milloin lähdette ja jos vastaa viikonpäivällä niin aina he muuttuvat miettiliäiksi ja kysyvät että eikun kuinka monen päivän kuluttua. Joka paikassa on kissoja. Eri värisiä naukuvia söpöjä kissoja, jotka kulkevat keskellä katuja ja resortteja ja ravintoloita ylpeinä. Ja hännättöminä. Vaina harvalla kissalla on häntä. Paikalliset kertovat että hännät katkaistaan ja paistetaan ruoaksi. Ihanan vilkkaalta ruokatorilta en löytänyt kissanhäntiä yrityksestä huolimatta mutta muutoin pöydät notkuvat mielettömiä meriherkkuja. 


Hyvästä hotellista saa maksaa parikymppiä yöltä. Jos viitsii noin paljon laittaa rahaa peliin niin vastassa on alati hymyilevät palvelijat jotka puhuttelevat vieraita kuin kuninkaallisia. Näissä hotelleissa on marmorilattiat ja kauniit sisutukset ilmastointeineen ja ilmaisine virvokkeineen. Etenkin sänkyihin ja petivaatteisiin on panostettu. Myös useimmissa kaipoissa, etenkin täällä saarilla, on laattalattiat  joille ei saa astua kengillä. Aurinko laskee jo aikaisin kuuden aikaan illalla. Tämän jälkeen ilman valaistusta joka paikassa on pilkkopimeää. Rannalle voi kävellä mutta silloin meri pauhaa tosi pelottavana ja valtavana ja mustana. Joka paikassa on juhldt niin pitkään kuin ihmiset haluavat. Useimmat paikat ovat Open till closed. Ei mitään valittamista. Iltaisin pn pieni koti-ikävä. Matkaseura tuntuu hieman ärsyttävältä, koska täällä sellainen epävarma häslääminen ja miellyttämisenhalu korostuu. Mutta sehän on vakiojutti, että toiseen meinaa mennä hermo loma-ajoilla. Koitan hillitä itseäni ja olla ennemmin hiljaa kuin sanoa, että voisitko taas lopettaa tuon jatkuvan hermostuneen tavaranpyörittelyn tai mielipiteenvaihdon tai sttessaamisen olemattomista asioista. Voisitko keskittyä niin ettei meidän tarvitse kävellä uuteen kahdensadan metrin päässä sijaitsevaan kohteeseen puoltatoista tuntia. Olemme kokeilleet jo neljää eri majoitusta eikä mikään paikka ole pettänyt. Ehdimme vielä nauttia luonnosta ja uiskentelusta ennen kuin suuntamme kohti lentokenttäkaupunkia ja shoppailua. Kaikenlaiset merkkivaatteet tai "merkkivaatteet" irtoavat kympillä tai parilla. Tunnin uskomattoman hieronnan tai jalkahoidon tai vahauksen (joka paikkaan) saa alle kympillä. Halvimmillaan ison laitasellisen paikallista ruokaa saa alle parilla eurolla. Nyt juuri en keksi minne kaukomaille enää tämän jälkeen tarvitsisi matkustaa. 

3 kommenttia:

  1. Ostatko feikkituotteita? Miksi tuet piratismia? Miksi et vain osta edullisemmin jokseenkin vastaavaa tuotetta, vaan haluat "brändin" siihen vaikka et halua maksaa siitä sille annettua hintaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En vielä yhtään tiedä mitä aion ostaa, mutta koska en tykkää shoppailusta yleisesti ottaen niin käytän varmaan tämän tilaisuuden hyväkseni ja ostan kaiken mahdollisen tarvittavan. Täällä on edullisia merkkiliikkeitä, en tiedä ovatko ne kaikki feikkejä? Sitten on katuputiikkeja jotka myyvät "merkkejä" ja paikallisia tuotteita. En ole yhtään kiinnostunut mistään "vuittoneista" vaan ennemmin ostan originaalia. Mutta esim urheiluvaatemerkkejä aion ostella enkä varmaan hirveästi paneudu tutkimaan niiden aitoutta. Sen ehdin lukaista että ainakin Ralph Laurenin liikkeet täällä eivät ole aitoja vaikla näyttävät tosi laadukkailta. Myös kosmetiikat ovat täällä laadukkaita ilman merkkejäkin. Hiustuotteet, rasvat, alusvaatteet... Aion valita siis merkittömiä tuotteita kun mahdollista vaikken varmaan kauheasti tähän merkkiteemaan keskity.

      Poista
  2. Mikäli "merkkituotteet" ovat siellä prosentuaalisesti huomattavan edullisia verrattuna normaalihintoihin, on kyseessä feikkituote. Myymälät on stailattu luomaan illuusion aidosta. Pieniä hinnanvaihteluita voi maiden välillä olla (esim. eurooppalaiset merkit edullisempia Euroopassa kuin jenkeissä) mutta sieltä tuskin löytyy paikallisia luksusbrändejä.
    Oli miten oli, älä tue piratismia. Edea niiltä urheilumerkeiltä. Suosittelen lukemaan tutkimuksia aiheeseen liittyen. Itse ainakin maksaisin mieluummin tuotteiden erotuksen verran enemmän siitä, ettei ostokseni olisi niin järjettömän epäeettinen, kuin mitä se piraattituotteita ostaessa on. Ole fiksu ja ajatteleva, älä mene muodin ja massan mukana.

    VastaaPoista