maanantai 18. joulukuuta 2017

on cloud 9

Aika kuluu ihan kauheaa vauhtia, mikä on tälä kertaa hyvä asia. Olen löytänyt todellisuudesta loopin, joka venyttää sekunteja silloin kun on kivaa, ja nyt maanantaina töissä taas vilkaiseen hieman toisaalle niin kello on edennyt pari tuntia. Olen kai tehnyt vaikka mitä, tai toisaalta tuntuu etten ole tehnyt vielä yhtään mitään. Mutta kahdeksan tuntia on kulunut hetkessä. Kauniissa, mukavassa hattaraisessa hetkessä. Siinä, missä leijuu omilla tahoillaa Jukkan ja pari muuta kaveria, joiden kanssa olen ehtinyt vaihtaa kuulumisia arkiviikoa alun ratoksi. Voiko oikeasti olla totta, että tämä vaan toimii näin. Olen löytänyt tasapainon arjen ja vapaa-ajan välille. Sellaisen optimaalisen, missä arku sujuu kivasti ja nopeasti. Ja viikonloput ovat ihania ja pitkiä. Kuinkakohan kauan tällainen voi jatkua näin hyvin? Kuten aiemmin mainitsin, niin ennen viikonloppua koin pientä epävarmuutta ja pahaenteisyyttä siitä, että pitäisikö jonkin asian mennä pieleen, kun fiilis on vähän liian kiva. Mutta ei. Kaikki on sujunut loistavasti. Olen taas uppoutunut tanssilattialla siihen transsiin ja rytmiin muiden selittämätön hymy kasvoillaan vääntelehtivien ihmisten keskellä. Ihmisiä, jotka vaikuttavat olevat jossain ihan eri sfääreissä kuin "normaalit" ihmiset, mutta jotka silti menevät maanantaina töihin tekemään järkeviä asioita ihan niin kuin kuka tahansa muu. Heilläkin vain saattaa olla havaittuna tämä salaovi onnenmaahan, josta sitten aina palataan käymään hoitamassa velvollisuuksia tässä arkitodellisuudessa. Jep, hauskaa. Olen niin mukavassa ja pehmoisessa tunnelmassa etten koe edes tarvetta kirjoittamiselle. Suurin tarve kirjoittamiselle on silloin kun on huolia ja stressiä ja ahdistusta. Ja kummasti nuo asiat tuntuvat taas kerran tosi kaukaisilta. Edes Ricky joka taas jankuttaa sitä, kuinka meidän pitäisi olla suhteessa ei saa mieltäni ärsyyntymään. Sen sijaan lupaan kutsua Rickyn tupaantuliaisiini. Ennen kuin lähden mukavan leppoisan tunnelman saattelemana maanantaiselta toimistopäivältä, mietin, että kävinkö oikeasti eilen ostoskeskuksessa tekemässä pari ostosta, kun en erota enää tapahtumia kauniista unesta. Kyllä taisin käydä. Kivaa, kun tuollaisetkin velvollisuudet hoituvat robotistisesti automaatiolla leijaillen. En valita. 


Olen siis ollut sekä perjantaina että lauantaina tanssimassa ihan omassa seurassani parilla eri klubilla ihan loppuun asti. Kun juhlat päättyivät lauantaiaamuna kello yhdeksältä niin oli takana monen monta tuntia kivaa tanssimista. Jukka soittelee itkunsekaisesti että enkö millään voisi tulla jatkoille. Hei pliis tuu, kyllä täällä on bileet! Jukka yrittää selitellä luullessaan, että tahdon jatkaa juhlimista, vaikka kotona käväiseminen tuntuu ihan hyvältä vaihtoehdolta. Jukka on jonkun ystävän luona, joka on sammunut jo ajat sitten, eikä minu nyt kiinnosta lähte suoraan moikkailemaan heitä. Nähdään ehkä illemmalla, huikkaan, ja leijailen kotiin katsotaan hauskoja videopätkiä ja rentoutumaan hetkeksi ennen lauantai-illan uusi juhlia. Samoissa juhlissa ei sattunut olemaan reivitinderini, joka kertoi myöhemmin illalla olleensa töissä kiinni. Myös Javier ja Nino  taisivat vihjailla yöseurastaan, mutta olen keskittynyt tanssimiseen täysillä ja olen siihen tyytyväinen. Lauantaina sen sijaan lähdin jo hirvittävän ajoissa neljältä yöllä jatkoille Jukan ja hänen ystävänsä luokse. Siellä olemme jatkaneet hyvissä fiiliksissä aina sunnuntaipäivään saakka. Jukka aina välillä asettaa kätensä reidelleni josta siirrän sen pois. Sitten hän repsantaa ja itunsekaisesti lässyttää, että ikävöi minua. Sivuutan nuo jutut kokonaan ja pyydän lopettamaan. Enää hän ei saa minulta edes säälipisteitä. Vain ystävyyspisteitä. Ja kyllä hän sen jo ymmärtää. Ja onneksi osaa pääosin käyttäytyä oikein hyvin. Oikein kaverillisesti. Eli valitettavasti minulla ei ole mitään jännittävää deittiajateltavaa, vaikka yritinkin motivoida itseäni pitämään yllä sen puolen sosiaalisesta elämästäni. Voisin kuvailla sitä miten klubeilla aina muutama tyyppi koittaa aloitella jotain keskustelua, mutta minun onnekseni melkein kaikki ovat enemmän tai vähemmän samoilla leveleillä kanssani, eikä iskuyritykset kuulu monenkaan repertuaariin noissa menoissa. Jatkoilla ja etkoilla meillä on ollut oikein kivaa. Kaikki keskittyvät musiikkiin ja näkymiin ja omiin fiiliksiin, joita välillä hihitellen jaetaan muille. Joskus purskahdetaan kaikki ihan hillittömään ja päättymättömään naurukohtaukseen, tai kuunnellaan kun joku kertoo yksityiskohtaisesti siitä miten olohuone muuttui juuri metsäpoluksi. Mahtavaa.

6 kommenttia:

  1. En mitenkään haluaisi olla ilonpilaaja, mutta sori: kyllä se duunissa huomataan, kenellä menee silleen lujaa. Olen alalla, jossa tämä on yleistä, joten puuttumisen kynnys on korkea, ehkä liiankin korkea, näitä ihmisiä ajatellen. Kyllä se näkyy, että keskiviikkoon saakka mennään jossain hötössä ja torstaina viimeistään aletaan kärsimättömänä nytkimään ja odottamaan sen oven aukeamista. Ja sitten höttö kestää vain tiistaihin, ja nytkiminen alkaa keskiviikkona...kun ollaankin jo tiistainytkyissä, aletaan puhumaan tiimien uudelleen järjestelyistä jne.
    Olen oikeasti katsellut tän läpi aika monta kertaa ja jokainen on vannonut, että hänelle ei niin käy.
    Sitä en tiedä, onko vakiduunin pakkopiteleminen mikään itseisarvo, eihän se ole. Mutta ei kannata tuudittautua myöskään väärään turvallisuuteen.
    T. Koo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, siis tarkoitatko että työpaikalla havainnoidaan, että kenellä menee viikonloppuna lujaa minun toimitavallani? Varmasti monissa paikoissa näin onkin. Ehkä jonkun ajatuksissa joskus välähtää joku aavistus. Mutta koska työt sujuvat hyvin (paremmin kuin useammilla) ja täällä moni muu minuun liittymätön asia aiheuttaa ongelmia ja kiinnittää huomiota, niin en usko että ketään kiinnostaa mitä vapaa-ajallani teen.

      Poista
    2. Kyllä ainakin meillä havainnoidaan. Ja yleensä siihen liittyy juuri se, että tyyppi itse ajattelee olevansa ihan skarppi, eivätkä nuo muut mitään huomaa. Se on vain suomalaisesti niin, että suoraan ei oikein sanota mistään silloin, kun vielä olisi mahdollista jotain muuttaa.
      Eihän meilläkään kiinnosta se, mitä ihmiset vapaa-ajalla tekevät. Mutta vapaa-ajan toiminta voi siirtyä monella tavalla työaikaan. Esimerkkejä meillä on toki muitakin, yhdelle kaverille oli pakko sanoa, että pitkät saikut johtuen extreme-lajeista alkavat olla rasite.

      Poista
    3. Joo ymmärrän. Joka paikassahan tiedetään perinteiset "maanantaisaikuttajat" jne, jotka hiertävät työyhteisöä. Mutta omalla kohdallani ei ole tällaisesta kyse lähimainkaan tällä hetkellä. En ole koskaan ollut sairauslomalla. En ole koskaan jättänyt tekemättä mitään työtehtävää. Päinvastoin. Olen se, joka paikkaa toisiakin lennosta. Olen aina se joka on paikalla ja joka kyllä hoitaa homman kun joku toinen feidaa. Uskon, että kun on tehnyt monta vuotta töitä aidolla innolla ja motivaatiolla sata lasissa, niin nyt se tuottaa hedelmää. Pystyn hyvään työjälkeen automaatiovaihteellakin. Saan nauttia ansaittua luottamusta, vaikka työ ei juuri nyt olekaan se tärkein asia elämässä.

      Poista
    4. Ilmaisen itseäni taas niin huonosti...tuo kaikki, mitä sanot, on tärkeää, mutta lisäksi kuitenkin on olemassa tietty..vire. Ja se, mikä susta just on ihanaa = omassa kuplassa sisäänpäin hyristen, voi toisista tuntua just päinvastaiselta = omassa kuplassa tavoittamattomissa, poissa. Vaikeaa selittää.
      Olen sun blogin myötä yrittänyt ottaa tämän asian varovaisesti puheeksi mukavan työkaverin kanssa (olen mielestäni hah ymmärtänyt asioita paremmin). Se on tosi vaikeaa, sillä hän on myös voimakkaasti sitä mieltä, että vkonloppujuhlinnalla ei mitään muita kuin myönteisiä vaikutuksia. Lisäksi hänkin tekee työnsä ihan ok, mutta ikävä kyllä: kun se sama fiilis, kiinnostus, tms. puuttuu, sillä ei oikeastaan ole väliä. Sillä kaikki jotenkin vaan oottaa sitä hetkeä, kun ei enää edes suju. Ja jos me robotteja duuniin haluttaisiin, niitä ostettaisiin:-)
      On tietty tosi paljon väliä sillä, mitä teet, eli riittääkö todella mekaaninen suoritus.

      Poista
    5. Jep. Mekaaninen suoritus riittää omassa työssäni vain osittain. Mutta huomaan, että nyt ollessani tyytyväinen pystyn panostamaan paremmin erilaisiin kohtaamisiin työssäni ja olemaan aidosti innostunut. Ollessani ahdistunut ja masentunut, vailla muita päihteitä kuin pientä viininmaistelua alkuvuodesta, suoritin varmasti työni paljon välinpitämättömämmin kuin nyt.

      Poista