torstai 1. marraskuuta 2018

Koeaikasopimus

Eli. En ole totaalisen varma missä mennään. Minun täytyy muistaa, että Santi on hyvin paljon Javierin kaltainen. Mutta ei (vielä!) samalla tavalla traumatisoitunut ja pilaantunut, etteikö hän pystyisi kommunikoimaan suoraan ja rehellisesti huomattavasti paremmin. Silti Santiagolla saattaa olla jokin ylpeys tai etäisyys, joka toimii defenssimekanismina. Ehkä siksi hän kokee ettei voi heittäytyä täysillä suhteeseen. Ja tekemään siitä elämänsä ykkösasiaa. Mitä se edes tarkoittaa? Ehkä Santiago tarkoittaa, että hän ei tee elämänsä muita valintoja perustuen parisuhteeseen. Jos hän haluaa muuttaa toiseen maahan vaikka töiden perässä, niin hän muuttaa. Ehkä Santi tarkoittaa, ettei hän ole valmis luopumaan harrastuksistaan, jotta vapauttaisi aikaa parisuhteelle. Mutta en minäkään. Olenko nyt idiootti jos lähden tähän mukaan, vaikka hän etukäteen sanoo, että pelkää minun pettyvän. Hän sanoo, ettei tykkää nähdä ihmisiä järkyttyneinä tai kiukkuisina, ja siksi varoo liikoja sitoutumisia. Mitä se tarkoittaa? Ei hän kuitenkaa ole ollut muiden kanssa. Joten kyse on varmaan jostain muusta. Pystyisinkö hyväksymään sen, että olen tärkeysjärjestyksessä vasta jossain muun elämän välissä? Voisiko se olla sellainen kehittynyt aikuismainen suhde, jota haluan. Sellainen, jossa asiat tehdään järkipäätöksinä, eikä hetken huumassa tunnepohjalta. Kirjoitan ehdotuksen koeajasta. Sanon, että pidetään hauskaa nyt, ja sitten tarkistetaan suhteemme tila uudelleen myöhemmin. Voin tehdä sen, jos molemmat sitoutuvat olemaan tapailematta muita. Laadin hauskan tekstin koeaikamme ehdoista. Sanon, että nyt voidaan allekirjoittaa tämä jos halutaan. Jos Santista ei kuulu mitään, niin lähetän sen hänelle illalla. Ja uskon, että hän sanoo kyllä. 




8 kommenttia:

  1. Mitä Santiago siis tarkalleen ottaen vastasi "aletaaks olee" -viestiisi? Että ei halua sitoutua sinuun?

    VastaaPoista
  2. Minä käsitän Santin vastauksen seuraavasti: luulisin, että kyseessä on vain mies, joka vain arvottaa muuta elämäänsä parisuhdetta korkeammalle. Eli sitoutuu kyllä, eikä petä, mutta ei mene naimisiin ja haluaa pitää oman elämänsä ja kaverinsa. Eli hänellä on ns.aikaa kerran viikossa tapaamisiin eikä halua muuttaa yhteenkään. Sitten vain päätät, että riittääkö se sinulle. Ei kaikki ihmiset tosiaan halua sitä 24/7 aikaa toisen kanssa tai pysty siihen muutenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä. Tai tietysti jopa ajattelen että suhde voisi kehittyä ja syventyä ajan myötä. Ihan vahingossa. Koska ehkä me olemme toisillemme luodut. Mutta juuri nyt tällä hetkellä minulle sopisi luotettava tasainen suhde, vaikkemme roikkuisi toisissamme jatkuvasti kiinni. Se olisi hyvä lähtökohta. Se sopisi juuri tähän elämänvaiheeseen ja voisi kulkea tässä muun elämän mukana.

      Poista
  3. Olet aikaisemmin kirjoittanut, että et missään nimessä halunnut avointa suhdetta Javierin kanssa. Kuitenkin tässä ehdotat sellaista Santille, jos oikein ymmärsin? Minusta sinun kannattaisi kuunnella, kun tapailukumppanisi kertovat sinulle, millaisia ovat. Santi ei halua panostaa tai sitoutua sinuun niin kuin itse haluaisit, vaikka taka-ajatuksenasi onkin selvästi, että hän muuttaa vielä mielensä jos esität tarpeeksi rentoa. Pelkään vähän että sitoutunutta monogamista parisuhdetta ei ikinä saa sillä tavoin, että esittää olevansa cool jonkin puolittaisen viritelmän kanssa ja tuhlaa aikaansa sitten niihin. :/ Eihän Santi nyt edes saa koskaan ikinä tietää että olisit oikeasti halunnut jotain aivan muuta kuin tätä - ja sitten väistämättä lopulta petyt kun niin ei käy, juuri niin kuin hän pelkää. En tarkoita kuulostaa tylyltä, tämän kuvan olen siis itse saanut teksteistäsi. Tsemppiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, en ehdota avointa suhdetta. Vaan ehdotan yksiavioista suhdetta, jossa ei tarvitse stressata siitä, että pitäisi olla kiinni toisessa koko ajan. Santiagohan heti ensimmäiseksi on sanonut, ettei ole ollut kenenkään muun kanssa. Ja ettei se ole ongelma. Heti tapailumme alussa puhuimme moraaliarvoistamme parisuhteessa ja tällöin hän toi itse ilmi, ettei ole lainkaan kiinnostunut pettämisestä. Ja ehkä tästä syystä olen valmis joustamaan muissa asioissa. Koska koen oikeasti voivani luottaa häneen. Oloni hänen kanssaan on turvallinen. Voin luottaa häneen siinä, että jos hän antaa aikaansa jollekin muulle itseänsä lisäksi, niin se olen minä.

      Mutta tietenkin olen pettynyt! Että taas saan kohdata tämän vähän vastaavan tilanteen. Mutta miten niin Santi ei koskaan saa tietää mitä olen halunnut, kun olen sen hänelle selkeästi kertonut?

      Poista
  4. Kun on saanut itse useamman sinkkuvuoden aikana noita samanlaisia viestejä useitakin, tulkinta tuntuu itsestään selvältä. Hän varmasti pitää sinusta, mutta tunteeko hän mitään? Uskon, että jos hän tuntisi, vastaus olisi erilainen. Santihan ei tuo millään tavalla esille että haluaisi yrittää tai muuttaa tilannetta. Sinä haluat, mutta ainoa asia, joka muuttuu ovat odotuksesi, ei suhteenne laatu. Voittehan sopia näennäisesti eksklusiivisuudesta, mutta jos taustalla ei ole tunnetta, mikään (edes sopimuksenne) ei estä häntä käyttämästä tinderiä, juttelemasta naisille ja etsimästä joko seuraavaa kevyttä tyyppiä, kun sinä alat toiveinesi ahdistaa tai muuten vain ihmistä, joka kolahtaa. Minulle tämä ei ainakaan olisi ok, vaikka kumppani sitten vaivautuisikin ilmoittamaan ennen kuin alkaa intiimiksi näiden muiden kanssa.

    Kun itse aloin muutama kuukausi sitten taas seurustelemaan, huomaan merkkejä, joita niissä päättyneissä tapailuissa onkin ollut, mutta en ole halunnut nähdä. Yksi on julkiset hellyyden/kumppanuudenosoitukset. Jos ihminen haluaa sitoutua, kädestä pitäminen ei ole ongelma, toista lähellä haluaa olla. Toinen myös kysymättä kertoo tunteustaan, koska haluaa niille vastakaikua. Jos tunteista puhumista välttelee, siihen on yleensä joku syy. Miehet ovat siitä ikäviä, että antavat monesti kuitenkin ristiriitaista viestiä silloin kun tavataan. Jotkut voivat osoittaa paljon hellyyttä suljettujen ovien takana, että alkaa selitellä itselleen muuta käytöstä. Huomasin, että jos ihminen on sinusta aidosti kiinnostunut, hänen tekojaan ei tarvitse selitellä mitenkään. Ulkopuolelta on helppo huudella, mutta josko näissä sanoissa olisi jotakin ajattelemisen aihetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. En koe olleeni tässä pelkästään yksipuolinen. Santi on usein puhunut seuraavista tapaamisistamme ja asioista, joita tahtoisi tehdä yhdessä jatkossa. Hän ei välttele tai peittele julkisia hellyydenosoituksia. Emme vain ole vielä kävelleet käsi kädessä. Mutta olemme esimerkiksi pussailleet pitkin ravintoloita kaikkien edessä. Nojailleet toisiamme vasten. Hän on silitellyt reittäni. En usko että kukaan on vältellyt tunteista puhumisesta. Vaan olemme todenneet, että onpas kivaa. Ja että tuntuu hyvältä olla tässä. Paljon enemmän kuin esimerkiksi Javierin kanssa.
      Santin viesteistä koen, ettei hän ole tyrmännyt minua ja kieltäytynyt suhteesta. Hän vain on jalat tosi tiuaksta maankamaralla, ja häntä voi jännittää se miten lennokas itse olen. Ja siksi hän varoittaa, että hänen tulevaisuudensuunnitelmiinsa ei ole tähän mennessä sisältynyt kauhean suureelliset suunnitelmat koskien parisuhdetta. Kun taas minulle se on tärkeä asia. Ei se estä sitä ettemmekö me voisi olla yhdessä.

      Poista