tiistai 20. syyskuuta 2016

Nino, Dim ja Juha. Kesäkuu.


Kyseisen viikon jälkeen tapasin vielä Juhan, jolla oli oma kaunis asunto merenrannalla Helsingissä. Hän oli kutsunut minut elokuvailtaan luokseen. Hän on lakimies. Koskaanhan ei saa mennä ensitreffeille kenenkään luokse, mutta itse lähetän sekä treffikumppanin kuvan, että osoitteen lenkkiystävättärelleni tiedoksi, jotta ainakin ruumiini löydetään, jos satun katoamaan. Vitsi vitsi. Koen olevani hyvä ihmistuntija, ja keskustelun jälkeen olen osannut arvioida, uskallanko mennä jonkun luokse vai en. Ja sitä paitsi, asunto kertoo omistajastaan todella paljon! Juhalla oli kirjahyllyssä erittäin hyvä valikoima klassikoita. Pieni, mutta todella laadukkaasti sisustettu asunto.  Design-valaisin. Nahkaistuin. Laadukkaat verhot. Puhdasta. Hän itse oli söpö enemmän kuin komea. Hyvin hidas viininjuoja, mikä aiheuttaa sen, että itsekin siemailen viiniä hyvin hitaasti. Hänen elokuvavalintansa oli aivan kaamea. Vaikka tulimme juttuun ja hän oli hurmaava, päädyin elokuva jälkeen lähtemään kotiini väsyneenä siitä, että nautin yhden lasillisen viiniä kokonaisen elokuvan aikana. Juha olisi vielä halunnut tavata uudelleen, mutta koska en heti suostunut tapaamiseen hän ilmoitti aikansa olevan arvokasta. Toivotin hänelle vilpittömästi hyvää jatkoa.

 


Kävin myös arki-iltatreffeillä tuolloin hyvin sinnikkään Dimitrin kanssa. Hän miellytti minua heti kuvien perusteella ja anoi minua ulos kanssaan niin tehokkaasti, että suostuin siitä huolimatta, että taisi olla alkuviikon arki-ilta. Aurinko paahtoi ja tapasimme Kampissa aurinkoisella terassilla. Hän oli minua yli kymmenen senttiä pidempi, tumma ja komea, sellainen, josta näkee jo kauas, että on pilkettä silmäkulmassa. Hän tarjosi meille kylmät juomat. Huomasin, että terassin tyttöporukka katsoi Dimiä sillä silmällä. Olin tyytyväinen ollessani hänen seurassaan. Taas iloinen salaa siitä, että minä voin tapailla niin komeita miehiä. Riskeineen. Hän sai anteeksi, ettei ollut korkeasti koulutettu tai erityisen hyvässä työssäkään. Näinkö langetaan jännämiehiin! En myönnä. Kun Dim kävi vessassa hän palasi kahden uuden juoman kanssa. Pisteet siitä! Kun Dim juoksi vanhan rouvan perään, joka oli vahingossa ottanut tuolin reunaltani minun laukkuni omansa sijaan, ropisi lisää pisteitä. Kun Dim ehdotti että lähtisin hänen luokseen saunaan ja syömään pizzaa menetti hän pari pistettä. Kun hän erotessamme kertoi lähtevänsä maasta seuraavana päivänä useaksi kuukaudeksi ("tuu käymään"), katosi loputkin pisteet! Hah onneksi, en langennut lähtemään hänen luokseen. Mutta sain ainakin viettää mukavan hetken komeassa seurassa. Tumma nappisilmä.


Samoihin aikoihin, olin tavannut Carlosin toisen kerran, ja vaikka olin häpeissäni ja harmissani siitä, miten pilasin kaiken hänen (toissaluku) kanssaan, olin jo aiemmin sopinut lähteväni ulos seuraavana päivänä ystäväni kanssa. Yritin suhtautua tilanteeseen huumorilla, mikä on minulle luontainen tapa käsitellä asioita. Kerroin ystävälleni itsesäälisenä tapahtuneista saadakseni  kuulla, että ei se nyt niin paha juttu ollut. Sen sijaan sain silmien pyöritystä "oikeestikko, voi hitto sentään!". No oma moka. Laittauduimme viimeisen päälle ja lähdimme kauniiseen kesäilmaan. BLING. Tinderi soi. Onneksi mielen saa helposti muualle menneistä asioista. Matkalla kohti puistoa, sovimme ystävättäreni tapaavamme tinderin, joka on myös ulkona ystävänsä kanssa. Nino odotteli shampanjan kanssa meitä ystävänsä seurassa. Mukavia ikäisiämme suomalaisia miehiä. Hauskoja, normaaleja työssäkäyviä menestyneitä miehiä. Keskivertoja. Vaaleita. Iloisia. Nautimme sekä heidän että meidän tuomamme kuohuvan kauniissa auringonpaisteessa puistossa halvoista kertakäyttölaseista. Sentään jalallisista! Tulimme hyvin juttuun, joten jatkoimme porukalla päivän viettoa kierrellen ympäri kaupunkia, eksyen toisen tinderin Kampin asuntoon maistelemaan laatuviinejä ja ihastelemaan alkuperäistä ajanhenkeä mukailevaa sistustusta. Kuuntelimme kovalla suomihittejä, lauloimme mukana, otimme selfieitä, juovuimme. Se oli mainiota! Kuin satunnainen törmääminen kauniina päivänä, tarkoituksena vain pitää mahdollisimman hauskaa. Ei kysellä liikaa, ollaan vaan..! Illan edetessä tilasimme taksin, jolla kurvasimme parhaalle rantaterassille juomaan shampanjaa ja tanssimaan. Vaihdoimme suudelmia Ninon kanssa tanssilattian seassa ja koko tunnelma oli loistava. Heräsin ihan omasta sängystäni omassa seurassani, eikä tuntunut, että olisi ollut tinder-treffeillä, vaan vain viettämässä hauskaa aikaa ystävien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti