maanantai 19. kesäkuuta 2017

Today i don't feel like doing anything

Ja jälleen uusi maanantai. Muistan kun aikaisemmin tänä vuonna olisin voinut nimetä jokaisen maanantain melankoliseksi, mutta nyt niin ei ole käynyt pitkään aikaan. Ei edelleenkään. Nytkin fiilis on pelottavan tasainen ja myönteinen. Tuleva juhannus ei ahdista vaikkei minulla ole mitään suunnitelmia. Ehkä se ahdistaa sitten myöhemmin. Mutta ei tänään. Tänään olo on hyvä, ehkä koska oloni vain on ollut keskimäärinkin parempi jo pitkään. Mutta takuulla myös siitä syystä, että olen taas saanut vahvistuksen itselleni siitä, että Roni on kaivannut minua. Ajattelee minua. Ja ehkä taas katuu omaa typeryyttään minun suhteeni. Se parantaa oloni. Kun olen itse ollut se, joka on päättänyt, että tapaammeko me vai emme. Mutta silti olemme onnistuneet pysymään läheisissä väleissä pitäen kaikki mahdollisuudet avoinna. Jos hän olisi nyt täällä niin varmaan stressaisin sitä, että milloin nähdään ja kutsuuko hän luokseen. Mutta nyt voin aivan rauhassa keskittyä muuhun. Lisäksi oloani helpottaa varmasti se, että olemme sopineet Harrin kanssa tapaamisen ennen kuin hän lähtee muualle lähes viikoksi. Eli saan todennäköisesti turvattua välini häneen, mutta kun hän on poissa niin voin halutessani tehdä jotain aivan muuta. Asiat loksahtelevat varmasti paikoilleen tälläkin viikolla! Maanantaiaamun ratoksi juttelen Singhin kanssa. Hän ylistää ystävyyttämme ja sanoo sen olevan arvosanalta 10 -. Jotenkin todella hassua, koska vain kirjoittelemme toisillemme,  mutta hienoa jos joku saa näin paljon siitä irti. Lisäksi Ossi kertoo kuulumisiaan ja päihdekokoelmansa sisältöä, ja suunnitelmia tulevasta matkasta, joka tuntuu minusta hyvin riskialttiilta. Mutta hän on edelleen kiva. Myös Javier aloittaa taas keskustelun. En ole ehtinyt ajatella häntä aktiivisesti, mutta kiva, että hän pitää yhteyttä. Varmaan tapaamme taas pian. Kenties juhannuksena jos kummallakaan ei ole muita suunnitelmia. Ricky on loukkaantunut koska olen ollut häntä kohtaa pidättäytyvämpi. En suostu reagoimaan hänen seksuaalissävytteisiin keskustelunavauksiin. Hän selvästi toivoo parisuhdetta tai jotain, mutta en kykene ajattelemaan moisia juttuja laisinkaan. En yhtään nyt. Olenkin hieman huolissani ajoittain ajatellut, että olenko menettänyt sen parisuhdetähtäimen. Voisinko seurustella yksiavioisesti jonkun kanssa? Tasaisen ja kivan Harrin? Varmaan jos oikein hitaasti edettäisiin, niin voisin sitä harkita. Mutta koska edelleenkin Roni aiheuttaa minussa epävakautta ja tunneheilauksia, niin olisin kaikessa nyt todella varovainen. Harmillista huomata, että kun on pyörinyt yksin riittävän pitkään deitistä deittiin, niin siihenkin vaan turtuu ja tottuu niin paljon, että yhtäkkiä parisuhde tuntuu täysin absurdilta. Mutta olen ajoittain miettinyt, että voisin ottaa Harrin aivan hyvin mukaan kavereiden yhteisiin rientoihin. Voisin esitellä perheelleni. Mutta enhän edes tiedä haluaisiko hän minua tämän enempää. Turha siis yliajatella. 



Työpäivän jälkeen olo on fyysisesti väsähtänyt. Muutenkin tuntuu, että olen kärsinyt muutaman viikon leivistä vatsaoireista ja nyt yhtäkkiä tunnen pienen karheuden kurkussa. Menen sänkyyn ja nukun hetken kuunnellen samalla pihalta kuuluvia ääniä ikkunan ollessa auki. Olo on vähän vetämätön, mutta aion silti suunnata vähintäänkin pitkälle kävelylenkille ulos. Koska siellä paistaa aurinko, joka on kadoksissa seuraavat päivät. Ainakin ennusteiden mukaan. Syön maustamatonta jogurttia jonka sekaan laitan vähän hilloa. Ja vielä kourallisen niitä ilmavia maissinaksuja. Lojun laiskana ja lykkään ulosmenoa myöhäiseen iltaan, vaikka tiedän sen toteuttavani. Ricky purkaa minulle sydäntään ja sanoo, ettei meidän ole järkeä olla yhteyksissä jos en voi harkita parisuhdetta. Hänen viestinsä eivät herätä minussa mitään tunteita. En halua polttaa siltoja, mutten jaksa edes ajatella mitään vakavampaa nyt. Ainakaan hänen kanssaan. Koska en vain jaksa. Javier pyytää minulta neuvoja johonkin viralliseen paperiin (jälleen) ja autan hymyhymiöiden kera. Hän kiittää iloisena kun bongaan jonkun virheen ja ohjeistan korjaamisessa. Ystävättäret suunnittelevat ryhmäkeskustelussa juhannusta, mutta itse aion skipata rauhalliset mökkimenot. Jään ennemmin katsomaan mitä kohinalla on tarjota tällä viikolla. Enkä kauaa enää vitkuttele lenkille lähdön kanssa! 

2 kommenttia:

  1. Heippa! Saanko hieman uudella (ymmärrän ettet halua paljastaa liikaa) että millä alalla olet? Yliopistosta valmistunut kuitenkin? Mun arvaus on juristi:) ihanaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Olen opiskellut pariakin alaa eri asteisesti sen enempää erittelemättä, ja työskentelen yhteiskunnallisessa rajapinnassa. Työstäni voisi varmasti kirjoittaa aivan yhtä paljon kuin ihmissuhdeasioistakin, mutta ne on tarkoituksella rajattu täysin tekstien ulkopuolelle. Pidän työstäni suuresti, vaikka ajoittain olenkin todennut olevani koko arkeen lopen kyllästynyt ja valmis heittämään hanskat tiskiin. Ihanaa viikkoa :)!

      Poista