perjantai 4. elokuuta 2017

Apua

Hmm. Torstai-iltana olen oikein hyvällä fiiliksellä koska vaikka Roni sanoo että hän saattaa olla kiireinen ystäviensä kanssa niin saamme sovittua sydänten kera, että näemme viimeistään myöhemmin hänen talollaan jos emme ehdi törmätä aikaisemmin. Olen selittänyt että kämpilläni on ulkopuolisia vieraita (totta) eikä huvittaisi mennä sinne. Hienoa, ei siis kiirettä eikä huolta. Saan ihanan aurinkoisen alkuillan kulutettua helposti puistossa, terassilla ja kaupoilla. Keskustelen Rickyn ja Ryanin kanssa niitä näitä. Kepeä olo. Kun ilta alkaa edetä ja akunvaraus vähetä niin huikkaan Ronille viestin että mennäänkö yhtä matkaa vai nähdäänkö myöhemmin perillä. En ole osannut arvata että tässä välissä hän on ehtinyt panikoitua. Roni vastaa, että apua! Ei. Ei nähdä. Ei pysty sittenkään! Sanon rauhallisesti että rauhoitu, vedä henkeä, jutellaan kohta. Totean, että se olen minä ja kaikki on hyvin. Minua ärsyttää mutta pysyn tyynenä. Pian Roni sanoo että no okei tule tähän terassille sitten nyt heti. Laidasta laitaan täysillä. Olisin aivan hyvin voinut antaa heidän olla rauhassa ja mennä edeltä mutta selvä. Lähden pikkuhiljaa Ronin ja parin hänen kaverinsa seuraan. Olen juonut muutamia juomia pitkin iltaa ja niin ovat hekin. Liityn mielenkiintoisiin keskusteluihin ja Roni on selvästi vähän ylimielisellä ja ärsyttävällä tuulella. Ensin hän jaksaa käyttäytyä hyvin mutta istuttuamme jonkin aikaa hän alkaa kysellä että miksi oikein tulin. Vastaan että koska kutsuit. Yhtäkkiä hän katsoo minua ylimielinen virne naamallaan ja kysyy että kuvitteletko tosissasi että voisit saada minut. Sivuutan hänen juttunsa kokonaan ja keskityn muuhun keskusteluun. Jatkamme matkaa ja Roni käskee minun häipyä kotiin. Yritän olla rauhallinen ja ohittaa nämä irrationaaliset jutut, kun kaikki näyttää taas kääntyneen hetkessä päälaelleen. Hänen ystävänsä kuulee Ronin jutut ja sanoo minulle että jos kerran Roni haluaa että häivyn niin häivy! Sama kaveri joka aiemmin niin kovasti rakasti minua. Ahdistavaa koska minulla ei ole kauheasti vaihtoehtoja vaikka tiedän että tämä kaikki on taas tätä pinnallista showta. Olen cool mutta se ei auta vaan joudun siirtymään pois seurueesta heidän mennessä ystävän luokse. On jo myöhä, olen vähän humalassa (kuten muu seurue) ja päätän mennä Ronille aiemmin sopimamme mukaisesti hänen temppuilustaan huolimatta. Jännitän kauheasti että löydänkö avaimen, mutta löydän. Menen heti sänkyyn ja lähetän Ronille kuvaviestin josta ilmenee että olen hänen sängyssään. Nukahdan heti syvään uneen. Herään yöllä siihen että Roni on tullut sänkyyn ja kysyy että miksi oikein väkisin änkesin eilen hänen seurueeseensa. Sitten hän halaa minua. En kauheasti reagoi, ja nukahdamme molemmat.

Nyt makaan täällä sängyssä. Roni on pompannut ylös äskettäin. Hän muka normaalilla äänellä sanoi äsken että minun olisi paras lähteä koska hänelle tulee kohta vieras (vale). Sanoin etten aio lähteä sateeseen koska tiedän ettei hänellä ole menoa. Hän hermostui ja huutaa että nyt sä vittu lähdet. Sanon että nyt sä vittu rauhotut. Totean että olemme olleet tässä tilanteessa jo useita kertoja enkä enää heti pomppaa kun hän käskee. Sanon että olet pompotellut minua kohta vuoden ja nyt se ei käy. Hän yrittää saada minut lähtemään vuoroin mairitellen ja vuoroin huutaen ja kiroten. Hymyilen hänelle ja sanon että minua et kohtele näin ja en lähde ennen kuin välimme on korjattu. Nyt hän luovutti ja lähti käymään kaupassa (tupakat loppu). Huikkasin että tuo mulle vissy. Makoilen tässä ja pelkään että mitä tapahtuu kun hän palaa.

22 kommenttia:

  1. Hei mitä vitsiä! Missä piireissä Roni (ja nykyään sinäkin) oikein liikkuu, häädetään porukasta?! En voisi millään kuvitella omalle kohdalleni tuota. En yhdenkään ihmisen taholta, en todellakaan. Ja Roni haluaa sun häipyvän ja siinä sä vaan oot? Onko sulla jotain daddy issueita kun hyväksyt noista kohtelua? Aikamoista aviomies-/isämateriaali Roni.

    Mitä helvettiä nyt finderella :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tosiaankaan tiedä. Ollaanhan me tässä tilanteessa oltu aiemminkin ja juuri noin kylmä ja julma Roni osaa olla. Vähän tuli kieltämättä tippa linssiin, salaisesti. Pelkään että jos lähden ja Roni on viimeisensi minulle sanonut että ei nähdä enää ikinä niin siitä ei seuraa mitään hyvää.

      Poista
  2. Jos sinun toivotaan poistuvan niin poistu. Et ole mitenkään "tilanteen herra" kun et lähde, etkä anna Ronin "pompotella" sinua. Nolaat vain itsesi!

    VastaaPoista
  3. Komppaan ylempää. Ehkä sä voit viesteillä tai seurueessa pari kertaa ignoorata toisen venkoilut, mutta jos joku käskee poistumaan kotoaan, niin sä poistut. Vaikka epäilisit sen olevan leikkiä tai mitä tahansa, niin sulla ei ole oikeutta olla toisen kotona ilman lupaa. Jotain ongelmia kyllä on, kukaan normaali ei ottais enää ikinä yhteyttä tollaisen häätämisen jälkeen, sä sen sijaan menet salaa toisen asuntoon saamaan lisää piiskaa. Nojoo, kukin tyylillään. Käytöksen ja ajatusmaailman muuttamiseen ei ole mitään quick-fixiä, ei lääkettä. Harva kykenee siihen itsenäisesti ja osa ei edes ammattilaisen avustuksella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo. Mutta siis kun olin yöllä ilmoittanut olevani hänen luonaan niin hän vastasi siihen että tervetuloa ja nähdään kohta. Eli meillä on joku "hiljainen yhteys" jolla tiedetään tavallaan asiat. Mutta en tietenkään jää väkisin minnekään odottelemaan poliisisaattuetta mutta saan tilanteen sen verran kohennettua että kaikille jää hyvä fiilis.

      Poista
  4. En usko, että Ronilla on kaksisuuntainen mielialahäirö. Veikkaan, että kyse on pikemminkin rajatilapersoonallisuushäiriöstä..

    VastaaPoista
  5. Anteeksi että sanon näin. Oon tätä blogia lukiessani samaistunut suhun hyvin monessä asiassa. Mutta rajansa kaikella. Nyt valoja päälle nainen! Miten helvetissä annat kenenkään kohdella sua noin? Ja sori vaan, ei teillä mitään "yhteyttä" ole. Se kyykyttää sua minkä kerkee, koska sä annat sen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän. En tajua miten onnistun olla näissä samoissa tilanteissa jatkuvasti. Jos meillä ei ole mitäännerityistä niin toivon että pääsen hänestä eroon. Mutta en osaa ajatella nyt niin.

      Poista
    2. Jos olisit dokaamatta kuukauden, tajuisit. Kuule, oon ihan samassa tilanteessa. Sillon ku olin selvä, suhteet oli helpompia mut niin tylsiä.

      Poista
  6. Mun tuli ihan kauhea olo lukiessa tätä. En minä usko, että Ronia vaivaa mikään muu kuin kuspäisyys. Jo aiemmin vähän tuumailin noista horoskooppijutuista, miten haet selityksiä: mutta ymmärräthän, että jos Ronin käytös johtuu siitä, että hän nyt on tyypillinen vesimies, se tarkoittaa, että sun sielunkumppanihan sitten voi olla kuka vaan vesimies...en oikein osaa sanoa mitään, tuli vaan niin paha mieli sun puolesta.
    Koo

    VastaaPoista
  7. Ja sit vielä se, että jotain vikaa koko Ronin porukassa tosiaan on, jos siinä kulkee monia tyttöjä, joita kohdellaan noin, kuten on annettu ymmärtää. Itsellä on yksi kaveri, jolla nainen vaihtuu koko ajan, joten myönnän, että en osaa suhtautua enää keneenkään silleen "ihanaa tutustua uuteen ihmiseen, kaverin puoliskoon", kun tiedän, että jotain taas kohta tulee ja nainen vaihtuu. Mutta jos kerrankaan näkisin hänen häätävän näitä naisia iltaseurueesta tai muuten käyttäytyvän noin, siinä olisi kaveruus loppu kertaheitolla.
    Koo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun ihan vinksahtanut arvomaailma. Olisi yställe palvelus sanoa, että katsoppas, sinähän käyttäydyit todella mulkerosti nyt. Mutta heillä tuntuu olevan joku sairas peli menossa. Sitä helposti menee mukaan, ajattelee tietävänsä sen pelin nimen ja kykyihinsä voittaa, mutta kun se vaan ei kannata. Ei, vaikka hetkellisesti "voittaisikin".
      Koo

      Poista
  8. Kyllä. Jos joku seurassa kohtelis naista tai ketään noin. Niin minäkin baarikärpänen nousisin takajaloilleni.
    Ja kaikki suhteen alkuvaiheet on säätöö. Mut vuos? Eikö jo sano jotain?

    VastaaPoista
  9. joko sinä tai joku muu jossain kommentissa sanoi että oikealla tavalla etenevien suhteiden alut on kaikessa turvallisuudessaan tylsiä. En tiiä johtuuko tosta ajatusmallista vai mistä, mutta ymmärrän sun toimintatapoja niiden tietystä kieroutuneisuudesta huolimatta tosi hyvin. Toivottavasti et satuta itteäs enempää kun pystyt käsittelemään. haluisin juoda sun kanssa viiniä, oot eka internet-persoona kehen oon 15 vuoteen samaistunut näin :D -L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, haha. Toivon samaa, kohta alkaa olla nämä käsittelyprosessit jo sellaisilla rajapinnoilla, että alkaisi jo riittää.

      Poista
  10. Olen aika varma, että ilta olisi edennyt aivan toisin, jos olisit ensimmäiseen apua-viestiin vastannut vain aha, minkä jälkeen täydellinen radiohiljaisuus. Nyt Roni tietää, että roikut mukana teki hän mitä tahansa. Voit ajatella, että todistat siten luotettavuutesi, mutta kun ei taida miehen mieli kulkea niin. Luotettavuutesi todistaisit nimenomaan sillä, että sinua ei pomputella. Pahimmassa tapauksessa Roni kuvittelee, että kuka vaan voi pomputella sinua, koska hänkin voi.
    Koo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä. Olisi mainiota kun olisi aikakone ja voisi aina mennä pari tuntia taaksepäin ja kokeilla erilaisia toimintamenetelmiä. Pelastuisi monta asiaa. Vaitettavasti omien ongelmien vuoksi en useinkaan osaa toimia siten mikä olisi järkevintä ja vaatisi kärsivällisyyttä.

      Poista