sunnuntai 6. elokuuta 2017

Escape to New World

Juuri on sunnuntainen olo sen verran hatara tai lennokas, etten ole ihan varma enää mitä asioita tässä on pilattu ja mitä ei. Olen valvonut käytännössä aamuyhdeksään jonkinlaista kevyttä koomailua lukuunottamatta ja nukkunut parin tunnin päiväunet. Perjantaina olen mennyt nukkumaan aamukuudelta ja muutamia tunteja myöhemmin jo ollut vamiina uusiin seikkailuihin. Mistä tätä energiaa riittää? Ja nyt jopa mietin, että pitäisikö lähteä sunnuntaiklubille koska paikalla pysyminen ja pysähtyminen ja asioiden kohtaaminen ei taas innosta ollenkaan. Mutta tuskinpa menen. Sen sijaan koitan lievittää aalloittain säteilevää ahdistustani juttelemalla niitä näitä Javierin kanssa, joka on aloittanut keskustelun viikonloppuna. Hän kyseli, että milloin oikein tulen moikkaamaan Jackia. Kiva tavallaan, että hän ikävöi seuraani siitä huolimatta, että olen aivan rehellisesti kertonut epämääräisistä tavoistani lievittää tyhjänpäiväistä ahdistustani. Nyt hän innoissaan kertoo viikonlopustaan ja kyselee yksityiskohtia omastani. Lisäksi se Karri, jonka kanssa joskus kävin lasillisella ja joka vaikuttaa hyvin sofistikoituneelta on ottanut uudelleen yhteyttä ja puhumme nyt paikalla olemisen vaikeudesta. Hän vakuuttaa ymmärtävänsä näkökulmiani. Pinnallinen sosiaalisuus saa oloni vähän paranemaan ja ahdistuksen mykkenemään. Kuten myös se fakta että jotenkin yllättävän helposti olen hankkinut hallintaani sellaisia kyseenalaisia apukeinoja, joilla tiedän saavani ahdistuksen aina yhdeksi illaksi kerralllaan katoamaan. Ja kaiken tuntumaan hetkeksi paremmalta. Ja apukeinoja on ainakin muutamalle eri illalle. Se oikeasti lämmittää mieltäni, vaikka nyt on jokin uusi raja ylitetty taas kohti turrutuksen maailmaa. Jotenkin masokistisesti pidän siitä. Uusi maailma jossa kaikki näyttää vähän erilaiselta ja paremmalta. Tila jossa ei ahdista. Meininki jossa on kaltaisiani ihmisiä, jossa vallitsee hempeä yhteisymmärrys ja kanssarakkaus, ja jossa on helppo tehdä uusia ystäviä ja unohtaa todellisuus. Aina on paikkoja jonne on tervetullut mukaan joukkoon iloiseen. Ystävyyssuhteet syntyvät automaatiolla. En malta odottaa seuraavaa visiittiä siihen maailmaan. Mailmaan joka ei ole rähjäinen tai likainen tai sekava, vaan siisti ja jopa yläluokkainen. BLING. Ossi viestittelee, että on jo taas siellä sfääreissä, joita eilen aloitimme kokeilemaan uudenlaisella ystävyyden tasolla. Pienen hetken ymmärrän putkeen lähtemistä. Mietin, että pitäisikö syödä jotain, mutta ei ole lainkaan nälkä. Olo on fyysisesti hyvä ja olen taas kierolla tavalla tyytyväinen, etten ole syönyt kauheasti mitään koko viikonloppuna.



Olen tavannut noin miljoona ihmistä ja saanut uusia ystäviä. Ajatukset poukkoilevat pyöreässä huoneessa. Ehkä huomenna pystyn keskittymään yksityiskohtiin paremmin. Mieleeni välähtää se, että olen aamuyöllä törmännyt Harriin kadulla ollessani omassa epämääräisessä seurueessani matkalla kohti aamujatkoja ja kieltäytynyt lähtemästä Harrin luokse. Kieltäytynyt nätisti ja yllättävän selväjärkisesti, mutta idioottimaisesti. Sisintä vähän pistää. Ihanko totta pilaan oikein vaivan kanssa koko jutun? Olen kertonut hänelle, että nämä ystävät ovat juuri niitä jotka juovat klubilla vettä ja siksi en ole viitsinyt kutsua häntä seuraan. Onhan se osittain totta, mutta eilen en vaan kerta kaikkiaan halunnut irtaantua hauskasta seurueestani Harrin luokse hänen lukuisista ehdotuksista huolimatta. Ja nyt omaatuntoa kolkuttaa. Lievittääkseni katumustani lähetän hänelle heti viestin, jossa totean olevani pahoillani siitä ettemme taaskaan ehtineet tavata ja toivoisin, että voisimme tehdä jotain alkuviikosta. Oloni on sellainen unenomainen ja välinpitämätön. En yhtään mieti miltä mikäkin viestini vaikuttaa tai mitkä ovat aidot motiivini, vaan koitan vielä pelastaa välini häneen keinolla millä hyvänsä. Nyt oikeasti iski sellainen pieni piikki tajuntaan, että tulen oikeasti katumaan jos hän katoaa. Mutta se olisi minulle täysin oikein. Ehkä pystyn olla rauhallisesti tänään. En ole vielä edes kunnolla laskeutunut alas eilisistä meiningeistä. Ja pidän siitä. Tykkään tästä tunteesta, ettei ole ihan kosketuksissa tähän maailmaan. Aika tavallaan hidastuu ja pehmenee ja on helpompi vain olla. Toisaalta ajatusmaailma ja havainnointikyky on ihan tarkka. Odotan kärsimättömänä, että Harri vastaisi viestiini, jotta tiedän missä mennään. Odotellessa viestittelen Ossin, Javierin ja Elinan kanssa. Ja siinä sivussa vähän pelkään, että alan nauttia liikaa näistä euforisista mahdollisuuksista. Minun on keskityttävä nyt kunnolla etten lipsu satunnaisuudesta. Etten katkaise turhaan välejä kunnollisiin ihmisiin ja hukuttaudu liian syvälle tekaistuun hetken apuun. Päivällä myös viestin Ronille, joka on näennäisen ystävälllinen mutta etäisen ylimielinen siitä huolimatta, että suhteellisen hyvässä sovussa erkanimme perjantaina rauhoitettuamme tilanteen ja tehtyämme sovun. Juuri nyt en jaksa ajatella häntä enempää, jottei ahdistus herää. Olen vain cool ja kärsivällinen ja viestittelen hänelle mitä haluan milloin haluan ja koitan liikaa väittämättä katsoa mitä tapahtuu. Huomaan, että lauseet ja asiat pomppivat jonkin verran, mutten jaksa välittää siitä. Harri ei vastaa pariin tuntiin mitään, mutta se ei ole mitenkään erityistä. Hyvin usein hän vastaa pitkällä viiveellä syystä tai toisesta. No katsotaan miten käy. 

11 kommenttia:

  1. Älä nyt herran jumala sano, että olet alkanut vetämään jotain amfetamiinia. Tosta sun kuopasta ei enää hevillä nousta..lopeta ennen kuin on liian myöhäistä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo en siihen koske. Mutta on kyllä jotenkin liian ymmärrettävä (minulle) tilanne kaikin puolin. Kun normaali olo on pääosin surkea, niin on vaikea löytää riittäviä syitä olla hyödyntämättä ihania hetkiä kun siitä pääsee eroon. Surullista mutta totta. Eikä tilannetta edesauta se, että tämä kaikki on "paremmissa piireissä" niin yleisesti hyväksyttyä ja jopa suotavaa.

      Poista
  2. Mä ymmärtäisin, jopa nuo sun huumesekoilut, jos olisit 20-vuotias teini. Mutta, kun sä et ole. Haluaisit ehkä olla, mutta ei sitä nuoruutta noin saa takaisin.

    Sinuna lopettaisin, ennen kuin jäät koukkuun. Sekä Ronin (joka ei muutu vaikka seisosit päälläs) että huumeitten/lääkkeitten ja alkoholin kanssa sekoilun. Mutta omapa on elämäs.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän. Tähän mennessä kaikki on ainakin aika hyvin hallittua ja siistiä. Pieninä annoksina ekstaasi on tähän mennessä ollut vain myönteinen kokemus ja äärimmäisen yleinen viihdekäytössä juuri tässä ikäluokassa.
      Vaikken ole parikymppinen niin oma ystäväpiirini ja uudet tuttavat ovat enemmän tai vähemmän vastaavissa elämäntilanteissa ja -tavoissa iästämme huolimatta. Toisaalta ehkä huolestuttavaa, mutta toisaalta hyvin lohdullista juuri nyt.

      Poista
  3. Voi ei Finderella. Mut sä "lääkitset" itseäs kaikilla väärillä tavoilla. Dokaat, douppaat ja sulla on ihan vääriä miehiä. Toivon sulle ymmärrystä ja selkeyttä. Ja ennen kaikkea voimaa kunnioittaa ja rakastaa itseäsi sellaisena kun olet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän, mutten oikeasti tiedä parempiakaan keinoja niihin hetkiin kun ahdistuksesta on päästävä eroon asap. Yritän kauehasti olla tekemättä mitään lopullisia ratkaisuja jos vaikka tulisin järkiini ja osaisin suhtautua Harriin tai muuhun ansaitsemallaan tavalla ja irtaantua näistä pakokeinoista. This too shall pass. Pakko ajatella tämän olevan pieni vaihe.

      Poista
  4. Voi ei Finderella. Mut sä "lääkitset" itseäs kaikilla väärillä tavoilla. Dokaat, douppaat ja sulla on ihan vääriä miehiä. Toivon sulle ymmärrystä ja selkeyttä. Ja ennen kaikkea voimaa kunnioittaa ja rakastaa itseäsi sellaisena kun olet.

    VastaaPoista
  5. Hmm, tämä alkaa kuulostaa huolestuttavalta. Olen lukenut blogiasi alusta alkaen ja olet aina vaikuttanut fiksulta ja omat rajasi tuntevalta, mutta viimeaikainen "lipsumisesi" muistuttaa huolestuttavasti omaa elämääni muutama vuosi sitten.

    Olin itse 8 vuotta suhteessa mieheen, jonka kanssa olin samanlaisessa "kuplassa" kuin sä Ronin kanssa. Alku oli todella hankala, ja kun viimein aloimme seurustella, olin vakuuttunut siitä, että kyseessä oli elämäni mies. Harmi, että aika moni muu nainen ajatteli samoin, ja mieheni petti minua koko suhteemme ajan, ts. hänellä oli sama "kupla" useamman naisen kanssa, vaikka en ajatellut sen olevan mahdollista, koska suhteemme oli niin "erityinen". Exälläni todettiin myöhemmin narsistinen persoonallisuushäiriö, ja siitä huolimatta että narsisti on nykyään muotisana, en voi olla ajattelematta, että Ronilla luultavasti on narsistisia taipumuksia. Tuo kylmyys, mitä hän osoittaa sua kohtaan ja miten hän onnistuu kääntämään kaiken sua vastaan kielisi siitä.

    Voi kun ymmärtäisit, että Roni ei muutu miksikään, ja vaikka teillä olisikin lopulta " oikea " suhde, olisit luultavasti suurimman osan ajasta ihan paskana... Harri vaikuttaa ihanalta tyypiltä, mutta et toki voi pakottaa itseäsi ihastumaan häneen, jos et tunne häntä kohtaan niin. Jos onnistut päästämään Ronista irti, saatat kuitenkin tavata jonkun uuden "Harrin", joka on sulle täydellinen - mulle kävi näin päästyäni exästäni yli, ja menin muutama päivä sitten kihloihin maailman ihanimman miehen kanssa, joka kohtelee mua paremmin kuin kukaan, enkä ikinä joudu kokemaan epävarmuutta, joka exäni kanssa oli päivittäistä.

    Tsemppiä sulle! Muista myös, että huumeet varmasti tekevät olosi hetkellisesti paremmaksi, mutta kun saat pääsi niistä selväksi, olosi on entistäkin paskempi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistä. Olen aika varma, että Ronilla todella on paljon narsistisia piirteitä muiden ongelmien lisäksi. En ymmärrä miksi itsekin saatan ajatella toisina päivinä aivan toisin, ja välillä taas järki ja objektiivisuus ovat paremmin läsnä. Yritän kaikin tavoin huomioida sen, että nämä "suhteemme" erityisyydet ovat vain hetkellistä harhaa, enkä voi odottaa yhtään mitään, jotta pääsisin jonkinlaiseen tasapainoon. Ei tunnu helpolta.

      Poista
  6. En taida jaksaa pitää mitään huumesaarnaa, mutta sen verran vain sanon, että nämä uudet "parempiluokkaiset ystävät" näyttävät muuttavan muotoaan sinä hetkenä, kun rahat loppuvat. Ja semmoista selkään puukotusta, mitä olen kuullut siellä pyöriviltä kavereilta (ja joskus toki sotkeentunut mukaan, vaikka en vesilinjalle lähdekään), niin huh huh. Eli vaikka ymmärrän ahdistuksen karkotuksen tavallaan, toivon, että uskottele olevasi jossain uudessa ystäväpiirissä. Ei se sitä ole. Tämä on ihan sama kaikissa suljetuissa piireissä. Harvemmin ne kennelpiirit, joita yhdistää koirien kasvatus (johon liittyy joillakin suuretkin taloudelliset intressit) ovat täynnä vilpittömiä, ihania ystävyyksiä,esimerkkinä vaikka.
    Koo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep varmasti totta. Omalla kohdallani tämä on hyvin pienimuotoista eikä tällä hetkellä taloudellisesti rasittavaa. Oikeastaan tämä on ensimmäinen kerta kun olen itse ostanut yhtään mitään. Onneksi tämä ystäväpiiri ei ole kokonaan uusi, vaan siihen kuuluu myös hyvin läheinen ystävä valmiiksi. Olen jotenkin kiinnostanut tästä huumeilmiöstä ja katson mielenkiinnolla, että mihin suuntaan tämä projekti etenee.

      Poista