torstai 6. lokakuuta 2016

Ryan, syyskuu

Tiistait ovat usein kiireisiä, mutta mukavia työpäiviä. Aamulla minulla oli vielä vähän melankolinen yleisolotila. Kaikki on vielä ennallaan. Herään yksin. Melatoniinit loppuivat toissailtana. Vieläkään ei tapahtunut ihmettä viikonloppuna. Perjantai ei ollutkaan toivoa täynnä. Riittävästi. Olin alkuviikon tapaani ollut vähäsanainen sekä Taunolle, että Ryanille, jotka molemmat ehdottivat maanantain aikana tapaamista arkiviikolle. Halusin korvata tympeyteni ja lähetin Taunolle viestin lounaani sisällöstä sekä tekemästäni Swarovski-hankinnasta. Hän kysyi mitä se tarkoittaa (pieni pinnallinen pettymys). Tauno jatkoi keskustelua, pyysi minua uudelleen ulos (hah katotaan), kehui ulkonäköäni (no kiitti) ja lopulta kysyi olenko sellainen ihminen, josta ei kannata pitää. Vastasin kyllä. Tauno vastasi vievänsä minut ulos syömään hampurilaisia (pieni pinnallinen ilahdus).

Kesken työpäivän halusin myös muistuttaa Javieria olemassaolostani ja varmistaa, että pysymme toistemme listoilla. Valitin hänelle raskaasta työpäivästä. Hän ilmoitti välittömästi, että jos kaipaan hierontaa, niin olen tervetullut hänen luokseen työpäivän jälkeen. Hyvä! Ehkei tänään mutta se voisi piristää jotain muuta iltaa. Kerää itsellesi plan-b -lista, jotta voit kohdella muita, kuten sinua on kohdeltu jos olet siitä loukkaantunut. En myöskään malttanut olla huolettoman neutraalisti kysymättä Manuelin kuulumisia. Olimme viimeksi jutelleen todellisen kaverillisesti perjantaina, ja sopineet jatkavamme totaalisen platonista ystävyyttämme tv-sarjan parissa ehkä jonain arki-iltana tällä viikolla. Mutta Manuel kertoi olevansa hyyvin kiireinen sen ja sen ja sen asian parissa, mutta jo hyvin pian voisimme taas nähdä. Hyvä. Annan hänen aloittaa seuraavan keskustelun! Entten tentten. Pian iltapäivän aikana Ryan ehdotti tapaamista samalle illalle. Koska aurinko paistoi arvelin minulla riittävän energiaa lähteä ulos illalla ja suostuin lasillisille. Olin aiemmilla tapaamisillamme viihtynyt Ryanin seurassa hyvin. Vaikkei hän ollutkaan täysin vastannut liian suuria odotuksiani, juttumme luisti loistavasti ja hän jakoi alusta alkaen useat mielenkiinnon kohteemme, sekä osoitti kiinnostuksensa riittävän selkeästi, muttei liian innokkaasti. Minun on annettava tälle jutulle mahdollisuus, vaikka tunteeni ei olisikaan tässä vaiheessa herännyt. Juuri tähän tapaan pääsin aiemminkin säröttämään sydäntäni. Antaa saman kaavan jatkua. What could go wrong.

Töiden jälkeen käperryin hetkeksi peiton alle sänkyyni ja yritin nukahtaa edes hetkeksi. Päiväunet ovat olleet ihan uusi juttu tänä syksynä. En tiedä johtuuko se minusta vai syksystä, mutta olen nukkunut enemmän päiväunia viimeisen parin viikon kuluessa kuin koko edeltävinä vuosina yhteensä. Ehkä nukahdin viideksi minuutiksi. BLING. Ilmoita monelta nähdään. BLING. Näytit kauniilta viikonloppuna. BLING. Turha hymiö. Aloitin tutuksi tulleen rutiiniprosessin. Suihkuun. Hiukset sileäksi tekevä voimakkaasti tuoksuva vai tuuheuttava shampoo? Tehohoito hetkeksi latvoihin. Hopeahoitoa sekaan! Sheivaa kainalot, varmista että sääret ovat sileät. Ihan vain varmuuden vuoksi. Bikinirajat pidettävä siistinä. Ei enää talviturkkia. Yllättävän rasittavaa. Olen ollut pettynyt, kun aiemmin värikkäässä pakkauksessa todella voimakkaasti ja ihanalta tuoksuvan suihkugeelin myynti on lopetettu jo jonkin aikaa sitten. Pidin siitä todella paljon ja tuoksu kesti pitkään suihkun jälkeen. En ole löytänyt yhtä hyvää tilalle, joten valitsen vain miellyttävimmän värisen purkin. Seassa on hiekanjyviltä tuntuvia hiukkasia. Suihkun jälkeen ihon kosteutus. Kasvoihin hoitavaa seerumia, kosteusvoidetta ja lopuksi CC-voide ennen meikkiä. Hammaspesu Crestin valkoisuutta ylläpitävällä hammastahnalla. Hiuksiin hoitavaa hiuksiinjätettävää hoitoainetta, öljyä hiusten latvoihin. Hetken kuluttua hyväntuoksuista muotovaahtoa ennen föönausta ja suoristusta. Treffimeikkivoiteena käytän erittäin hyvin pysyvää ja kauniinsävyistä Diorin Nudea. Töissä jotain markettikamaa. Syksyn myötä poskipuna on muuttunut pinkimmästä kohti luonnollisempaa sävyä. Tuoksun valitsin satunnaisesti muutamasta suosikistani: Valentina. Ranteeseen ujutin uuden lahjan itselleni itseltäni. Deittivaatteina toimivaksi todetut siistit ja istuvat tummat housut nätin pitkähihaisen yläosan kanssa. Koko valmistautuminen onnistuu parhaimmillaan puolessa tunnissa sisältäen suihkun. Mutta mielelläni varaan siihen tunnin. Viikonloppuisin kuuntelen samalla kovaan ääneen hyvää musiikkia ja juon kofeiinipitoisia juomia, mutta arkisin välttelen kaikkea, mikä häiritsisi yöuntani myöhemmin.

Tapasimme sovittuna aikana Narinkkatorilla. Ryan oli pukeutunut tyylikkäästi, kuten aina. Kauluspaitaan ja hienoihin nahkakenkiin. Hän näytti astetta paremmalta kuin muistin. Loistava itsetunto minua sentin lyhyemmäksi mieheksi. Kävelimme läheiseen pubiin ja sovimme, että Ryan tarjoaa ensimmäiset ja minä toiset. It's a deal. Istuimme vierekkäin pubin ikkunapaikalle ja keskustelimme rennosti työasioista, elokuvista ja ruoasta (dahh). Hän kehui kaunista koruani ja arvasi sen brändin (jes). Yhtäkkiä hän kuiskasi minulle "Tiedätkö, mitä tarkoitan kun puhun kello kymmenestä". Katsoin häntä hitaasti ja sanoin, että näytänkö minä hänestä aivan idiootilta, kyllähän minä kellon osaan. Hän jatkoi "Hyvä, katso kello kymmeneen ja kerro mitä mieltä olet". Katsoin häntä hitaasti muutaman sekunnin ja purskahdin nauruun ja myönsin olevani idiootti! Pian tajusin, että aiomme arvioida kello kymmenessä istuvan nuoren pariskunnan parisuhteen tilaa! Mies näytti poissaolevalta ja tuijotti oluttuoppiaan, nainen tuijotti miestä ja hymyili vähän väliä kummallisesti ja näpräsi sitten kännykkäänsä. Tarkkailimme heitä muun keskustelumme ohessa ja päädyimme siihen, että heidän on oltava juuri eronnut pariskunta, joka on päättänyt pysyä ystävinä huonolla menestyksellä. Nauroimme ääneen. Katsoimme drinkkireseptejä netistä. Arvelimme toisen pariskunnan olevan ensitreffeillä. Ryan korjasi asentoaan ja laittoi kätensä olkapäälleni. Tunsin oloni hieman enemmän mukavaksi kuin kiusaantuneeksi. Ryan halusi ottaa selfien. Nauroimme ja otimme kolme. Hän kutsui minut ystäviensä juhliin viikonloppuna - sen verran leikillään onneksi, että sivuutimme aiheen vitsillä (too early!). Kaksien lasillisten jälkeen Ryan kokeili onneaan ja kysyi halusinko tulla hänen luokseen, mutta muistutin häntä, että tänään on tiistai ja aion olla sängyssä noin puolentoista tunnin kuluessa. Halasimme. Ryan nykäisi paitani kauluksen sisään asettamiani korvakuulokkeita. Ryhdyimme facebook-kavereiksi ratikkamatkallani kotiin. Treffit olivat lyhyet, joten kasvoni olivat vielä kauniissa meikissä kotiin päästessä: mitä tuhlausta heittää se viemäriin!

BLING, uusi viesti uudelta tinderiltä. En vastaa ihan vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti